Här berättar vi om övriga arrangemang som vi haft i Springerklubben Östergötland


Springerpromenad på Omberg 2016

Igår tillbringade jag och några andra springerägare dagen på Omberg. Springer klubben Östergötland/Småland hade en vårpromenad där. En trevlig tur över stock o sten. Mitt ute i skogen lite kontaktövningar. Hundarna fick även gå på en spång över ett kärr. När fikat plockades fram ja då kom även regnet. Det blev en snabbfika.


Springerpromenad Långfredag 2015


Vad vore påsken utan en Påskpromenad i Vidingsjö!?


På långfredagen var vi ett gäng glada ”springernördar” som samlades i Vidingsjö för en härlig dag i hundens tecken. Solen strålade och svansarna viftade.


Vi började med en gemensam promenad innan vi tände grillarna för lite välbehövlig fikapaus. Efter grillkorv och annat gott blev det Påskäggsjakt där alla hundar och förare fick leta efter korvbitar som var gömda i skogen. Varje korvbit var preppad med en papperslapp och målet för förarna var att samla så många papperslappar som möjligt innan korvbitarna slank ner i hungriga springermagar. Ingen lätt uppgift med andra ord! Vinnare av det fina påskägget blev Hulda och Tomas som lyckades samla ihop hela 23 poäng. Grattis!


När vinnarna korats fick de som ville prova lite rallylydnad, stort tack till Linnea som fixade en så bra bana, innan dagen avslutades med lek och bus i Hasses Hage.


Tack alla ni som kom och gjorde dagen till en så trevlig tillställning för både två- och fyrbenta! Vi ses snart igen!


Hälsningar från Angelica i Springer ÖstgötaSen kom det ett brev:


"Hej,

Skickar lite bilder (totalt 12 st) från en härlig dag med promenad, korvgrillning, korvletning, rallylydnad, trevligt  och vackert väder...

 

Vilken dag att starta Påsken med:-)

Med vänlig hälsning

Eva & Peter med familj och hunden Miranda förstås"

 

 


Springerpromenad  2:a Advent 2014


Den 7 december var det dags för Springer Östgötas traditionsenliga adventspromenad i Gamla Linköping och vi var ca 15 glada ESS med tillhörande hussar och mattar som samlades på parkeringen vid Valla Friluftsområde.


Efter en kort promenad runt friluftsområdet gick vi upp till julmarknaden i Gamla Linköping och flanerade bland de olika marknadsstånden där dofter av glögg och brända mandlar skapade en mysig julkänsla trots bristen på snö. Julmarknaden var välbesökt, som vanligt, och många människor kom fram och ville hälsa på våra fina hundar vilket var jättekul! Och i äkta spanielmanér var hundarna glada, positiva och nyfikna på allt som hände runt omkring dem även om vissa nosar befann sig mer på backen än i luften.


Efter en dryg timme på marknaden var vi alla fikasugna varpå vi gick tillbaka till friluftsområdet och avslutade promenaden med en gemensam glöggfika.


Tack till alla er som kom och bidrog till en mysig promenad samt gjorde bra reklam för vår underbara ras!


Gå in på fotoalbumet och titta påfler bilder.Springerpromenad Långfredag 2014


 

På självaste långfredagen var det dags för Springer Östgötas årliga påskpromenad i Vidingsjö i Linköping.

Det utlovade "finvädret" lyste med sin frånvaro men vi var ca 10 glada springer spaniels med tillhörande hussar och mattar som samlades på parkeringen för att inleda träffen med en promenad runt 2,5:an.

Efter promenaden tände vi en av grillarna för energipåfyllnad och även några av de fyrbenta lyckades flirta sig till en godbit eller två!

Och innan vi skildes åt för den här gången släppte vi alla våra springrar i den nya fina hundhagen som ligger precis i anslutning till friluftsområdet. Oj oj så skoj våra vänner hade när de sträckte ut, jagade varandra och lekte tafatt. Alltid en fröjd att se hur fantastiskt bra de allra flesta springer spaniels leker med varandra oavsett ålder och kön.

Stort tack till alla er som kom på träffen, och extra tack till Tomas Kjellenberg som dokumenterade dagen. Bilderna hittar ni som vanligt i vårt fotoalbum.


 

Många nya bekantskaper för Hulda.

När kommer den grillade korven, undrar Dexter???

Springerpromenad Advent 2015

Så var det dags igen. Ett 15-tal springerägare dök upp med allt från tre till en springer i snöret. I år fick vi även se några andra raser bland springrarna, vilket var roligt.


Vi började med en tipspromenad. Därefter var det glögg, pepparkakor och kaffe och utdelning av pris till vinnaren av tipspromenaden, samt tröstpris till alla oss andra.


Därefter gick vi i samlad tropp till julmarknaden i Gamla Linköping. Där skingrades vi och alla gick runt och tittade i sin takt.

Det här kändes som en riktigt bra början på julen.


Tack till Jan som hade arrangerat promenaden.


Fler bilder hittar du i vårt fotoalbum.