Resultat Ordinarie Viltspår 2016

Vi har under 2016 genomfört vårt första viltspårsprov i springerklubben Östergötland Småland. Detta genom ett sammarbete med SSRK som gjorde de möjligt för oss att registrera resultaten. Provet var ett ordinarie prov  i Vånga , Östergötland. Först fick varje deltagare en egen prissättning som registreras hos SKK, parallelt utsåg vi placeringar från 1-10 enligt egna poängberäkningar som domaren fyllde i alltefter som de klarade vissa moment.

När vi fått dessa omdömen kunde vi placera hundarna och den bästa hunden utsågs til Viltspårscup vinnnare.


Planeringen på marken började redan dagen innan provet, material skulle lämnas samt blod och klövar skulle förberedas till domarna kom. Vi hade tur att SSRK's viltspårsansvariga Stefan Lyshed-Jakobsson var villig att hjälpa oss med planering och struktur, utan Stefans hjälp hade detta aldrig gått vägen!


Domarna var som sagt på plats dagen innan och la sina spår. Vissa sov sedan kvar på marken i den jaktstuga som erbjöds och andra åkte fram och tillbaka. På söndagsmorgonen samlades domarna en halvtimma före samlingstiden för att gå igenom de sista till dagen.


20 ivriga ekipage samlades på söndagsmorgonen nyfikna på vilka spår som skulle erbjudas. Domarna lottades till vilka ekipage de  skulle döma. Sedan bar de iväg ut i skogen!


När alla gått sina spår och kom tillbaka till samlingsplatsen erbjöds de grillade hamburgare och dricka som tilltugg. Detta fick även domarna när de kom tillbaka efter sina spår. Det var en lättsam och trevlig stäming på samlingsplatsen och det fanns möjlighet att köpa träningssaker av Quiz Quriosa som sålde diverse saker, de populäraste för dagen tror jag blev en kanindummie.


Efter en  tids väntan var de dags för resultatet att presenteras. Först fick alla deltagare sitt individuella pris som ska registreras hos SKK, de blev blandat resultat men många fick första och andrapris.Det delades även ut flera HP vid provtillfället, vilket brukar vara en sparsam bedömning.  Sedan placerade vi deltagarna 1-10 samt resterande på 11 plats.


Topp tre blev efter en spännande prisutdelning:

Cupvinnare 2016 blev Sibborp's First Love Ägare Sandra och Carola Holm.

Tvåa blev SE VCH NO VCH Wild'n Beaúty's No Problem, Ägare Karin Björk

Trea blev NORD VCH Söpnarby Varri , Ägare Marie Bankhed

Tack till alla som deltog och gjorde vårt viltspårsprov till en minnesvärd dag!

Mer foton finns i vårt fotoalbum.