Resultat Ordinarie Viltspår 2018

Årets prov gick av stapeln 20 Maj i skogarna utanför Vånga. Vi hade tur men vädret, Nästan lite för bra då de var väldigt torrt och varmt ute i skogen.Först fick varje deltagare en egen prissättning som registreras hos SKK, parallelt utsåg vi placeringar från 1-10 enligt egna poängberäkningar som domaren fyllde i allt efter som de klarade vissa moment och man kunde efter detta utse en vinnare av provet.


Planeringen på marken började redan dagen innan provet, material skulle lämnas samt blod och klövar skulle förberedas tills domarna kom. Vi hade även detta år stor hjälp av SSRK's viltspårsansvariga Stefan Lyshed-Jakobsson var villig att hjälpa oss med planering och struktur, utan Stefans hjälp hade detta som tidigare år aldrig gått vägen! Iår hade vi fyra domare som kom på lördardagen för att lägga spår till deltarna dagen efter.


16 ivriga ekipage samlades på söndagsmorgonen nyfikna på vilka spår som skulle erbjudas. Blandade raser fanns representerade, mest ESS men bland annat även Labbe, Sheltie och Stafford bullterrier fanns i startlistan.  Deltagarna fick ta en lapp för att lottas till vilken domare som skulle döma dem. Efter lite samling med katalogförsäljning, genomgång av dagen och lottningen av domarna bar de iväg ut i skogen.


När alla gått sina spår och kom tillbaka till samlingsplatsen erbjöds de grillade hamburgare och dricka som tilltugg. Detta fick även domarna när de kom tillbaka efter sina spår. Det var en trevlig stämning på samlingsplatsen och det var fortfarande fint väder.


Efter en  tids väntan var de dags för resultatet att presenteras. Först fick alla deltagare sitt individuella pris som ska registreras hos SKK, de blev blandat resultat men många hundar tog pris på sina spår. Sedan placerade vi deltagarna 1-10 samt resterande på 11 plats, alla deltagare fick en prispåse med sig hem och de som tog pris fick även en rosett.

Det vart en mycket trevlig dag och en spännande prisutdelningen där ekipagen på andra och tredje plats gick sina första öppenspår, mycket roligt!


Topp tre blev efter en spännande prisutdelning:

1 med 134p

VINNARE AV VANDRINGSPRIS BÄSTA ESS

SE VCh FI VCH True Dice Cute Clarissa

Anders Henningsson

2 med 132p

Winright Winterthur

Emma Bergmar

3 med 129 p

Deming's sugar N honey

Åsa Bergvall


Tack till alla som deltog och gjorde vårt viltspårsprov till en minnesvärd dag!