Resultat Ordinarie Viltspår 2017

Årets prov blev en favorit i repris från förra året. Vi hade tur men vädret, trevliga ekipage och domare samt mycket duktiga hundar på plats. Provet var ett ordinarie prov  i Vånga , Östergötland. Först fick varje deltagare en egen prissättning som registreras hos SKK, parallelt utsåg vi placeringar från 1-10 enligt egna poängberäkningar som domaren fyllde i alltefter som de klarade vissa moment och man kunde efter detta utse en vinnare av provet.


Planeringen på marken började redan dagen innan provet, material skulle lämnas samt blod och klövar skulle förberedas till domarna kom. Vi hade även detta år stor hjälp av SSRK's viltspårsansvariga Stefan Lyshed-Jakobsson var villig att hjälpa oss med planering och struktur, utan Stefans hjälp hade detta aldrig gått vägen!


Domarna var som sagt på plats dagen innan och la sina spår. Vissa sov sedan kvar på marken i den jaktstuga som erbjöds och andra åkte fram och tillbaka. På söndagsmorgonen samlades domarna en halvtimma före samlingstiden för att gå igenom de sista till dagen.


24 ivriga ekipage samlades på söndagsmorgonen nyfikna på vilka spår som skulle erbjudas. Domarna lottades till vilka ekipage de  skulle döma. Sedan bar de iväg ut i skogen!


När alla gått sina spår och kom tillbaka till samlingsplatsen erbjöds de grillade hamburgare och dricka som tilltugg. Detta fick även domarna när de kom tillbaka efter sina spår. Det var en trevlig stämning på samlingsplatsen och det var fortfarande fint väder.


Efter en  tids väntan var de dags för resultatet att presenteras. Först fick alla deltagare sitt individuella pris som ska registreras hos SKK, de blev blandat resultat men många hundar tog pris på sina spår.Det delades även ut ett HP vid provtillfället.  Sedan placerade vi deltagarna 1-10 samt resterande på 11 plats, alla deltagare fick en prispåse med sig hem och de som tog pris fick även en rosett. Och vilken tur vi hade, så fort som prisutdelningen var klar började regnet komma.


Topp tre blev efter en spännande prisutdelning:

1.SE VCH N VCH Cockergold Life is Good

Ägare: Ingela Larsson Kindeland, Linköping 1 Pris HP

2. SE VCH NO VCH Gästgifvaregården Igor

Ägare: Caisa Johansson, Karlstad, 1 pris

BÄSTA ESS, Vinnare av vandringspris

3. Windcraft Here Beside you

Ägare: Maria Bjällerhag Svejd, Mjölby 1 pris


Tack till alla som deltog och gjorde vårt viltspårsprov till en minnesvärd dag!