SPRINGER CUP 2014

 

Så var det då dags för Springer Cup igen. Denna gång hade vi stora problem med att finna en ny plats. Den gamla var upplöjd, så där kunde vi inte vara. Vi tittade på flera alternativ, men kom fram till att bästa var i alla fall att hålla det hela hemma på våran gård. Stora fält med en del snår, nära till Hökasjön för vattenapportering och en vall som skulle klippas någon dag innan för att kunna bygga en utställningsring. Allt var förberett inför den 14 sep och den stora dagen.


På morgonen när jag vakande såg man knappt ner till soptunnan som står 50 meter från huset. Måtte det klarna upp under dagen tänkte jag.  Alla som skulle hjälpa till droppade in vid 7- tiden och alla förberedelser med tält, ring och alla priser fixades. Tur vi har ett bra gäng som vet vad som ska göras.


Domare och tävlande började också komma!!!


Då kom bomben.... Mikael Rollar ringer och är jättesjuk. Det var han som skulle skjuta både på fält och vatten. Peter började få lite panik och  i mitt huvud snurrade det för fullt. Hur skulle vi göra nu? En bössa och skytt är inte så lätt att få fram kl. halv åtta på en söndagsmorgon. Men efter någon timmes ringande så hittade vi en startpistol som vi kunde använda.


Bedömningen började kl. 08,00 med öppenklass hanar. Detta för att de skulle komma ut och kunna börja sitt fältarbete.


Allt flöt på jättebra och solen började även komma fram på förmiddagen.  Alla var jättenöjda med platsen och fältet som hundarna jobbade på.  Vid elvatiden så tände Tomas upp grillen och det fanns både hamburgare och korv till alla som var lite hungriga. När utställning och fältarbete var klart delade vi upp oss i två grupper och gick ner till vattnet. Nu hade jag även chansen att se lite apportering. Jag hade ju med Elin varit i utställningsringen hela förmiddagen.


Det är så roligt att se att nästan alla ställde upp, men med olika resultat. Men jag tror att alla hade en jättetrevlig dag.


Till sist var det dags för prisutdelning. Massor av priser till alla!!! Och en ny springer Cup vinnare 2014 vid namn Peggy!!! Stort grattis till Monica Jansson och hennes hund SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy som tog hem segern i år!!!


Väl mött nästa år på Springer Cup!


Ordförande springer Östgöta

Annelie Karlsson


Resultat 2014:

Utställning


Öppenklass Hanar

1 HP  High Score designed Dynamite

Ägare Peter Lanning


2 HP Windcraft Future In Focus

Ägare: Robin Holm, Carola Holm


3 HP Klovstamons Bad Boy For Life

Ägare Lars Hellnäs


Unghundklass Hanar

1 HP Fire 'n Ice Divine Madness

Ägare Cecilia Engström


BÄSTA HANE

1. Fire'n Ice Divine Madness

2.High Score Designed Dynamite

3. Windcraft Future In Focus

4.Klovstamons Bad Boy For Life


Öppenklass Tikar

1 HP SE VCH Hi-Design's Special Edition

Ägare Camilla Janesson


2HP SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy

Ägare/uppfödare Monika Jansson


3 HP SE VCH Springmoon's Samba

Uppfödare/Ägare Ing-Marie och Kent Nilsson


4 HP Barecho Set Me Free

Ägare: Ann-christine Erngård


Unghundklass tikar

1 HP Obery's Dirty Dancing

Ägare/Uppfödare Inga Pettersson, Malin Karlsvärd


2 HP Linkelösas Avatar

Ägare Ing-Marie Löfstedt


3 HP Linkelösas Always Here

Ägare/Uppfödare Carola och Sandra Holm


4 HP Barecho P S I'm The One

Ägare Ann-Christine Erngård


Bästa Tik

1. SE VCH Hi-Design's Special Edition

2. SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy

3. SE VCH Springmoon's Samba

4. Obery's Dirty Dancing


Valpar

1 HP Mountjoy Tainted Trudy

Ägare/Uppfödare Monika Jansson


BIR VALP Mountjoy Tainted Trudy

 

BIR

SE VCH Hi-Design's Special Edition

 

BIM

Fire N' Ice Divine Madness 


Jakt Öppenklass

1. SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy

2.SE VCH Hi-Design's Special Edition

3.High Score designed Dynamite

4.Klovstamons Bad Boy For Life

5. Windcraft Ebullient Star


Jakt Unghund

Delad 1 plats

Linkelösas Avatar

Linkelösas Always Here

Delad 2 plats

Linkelösas Accept Me

Obery's Dirty Dancing

Fire N' Ice Divine Madness

Barecho P S I'm The One


Dual purpose Öppen

1. SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy

2.SE VCH Hi-Design's Special Edition

3.High Score designed Dynamite

4.Klovstamons Bad Boy For Life


Dual Purpose Unghund

1. Fire N' Ice Divine Madness

2. Obery's Dirty Dancing

3. Linelösas Avatar

4. Linkelösas Always Here
Cupvinnare 2014 blev

SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy

 


Här har vi domarberättelser, både från utställning och jakt!


Jaktdomarens berättelse:


Söndagen den 14 september hade jag nöjet att döma Östgöta Springer Cup i strålande solsken, vilket säkert bidrog positivt till allas goda humör.


Arrangemanget var mycket välordnat och trevligt hemma hos Annelie Karlsson i Godegård. Till min hjälp hade jag två suveräna killar, Peter och Andreas, som skytt och kastare. Det blev en lång dag för alla innan kritiker var skrivna och prisutdelningen genomförd. Det jag kan rekommendera vid så här många anmälningar (vilket i sig är glädjande) är att ha två domare, en för fält och en för vatten.


Jag hade 16 ekipage att döma. Jakttestet genomfördes som ett B-prov, fältprov med två skott följt av två apporter, en fågel och en dummy. Efter fältet följde ett enkelt vatten i övre svårighetsgraden vad gäller längden för hundarna att simma ut. Apporten var en and.


Glädjande hade flera av de startande riktigt bra fart och gick självmant in i tätningar. Flera var lydiga och satt i skott. Ett par var skottberörda och vi bröt provet. På vattnet svek modet för en del att simma ut även om viljan fanns.


Det genomgående var att hundarna fallerade på apporteringen. Det var endast en hund som klarade alla momenten, min vinnare SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy. En mycket trevlig hund att titta på, bra jaktlust med fin fart och stil, mycket lydig och samarbetsvillig, snabb i båda riktningar i sina apporteringar. Satt okopplad vi d vattnet och genomförde ett snabbt och fint vattenarbete.


Apportering är komplext med flera ingående moment. Under alla år som jag har hållit jaktträningskurser fastnar vi utan undantag i apporteringen. Apporteringsträning bör påbörjas tidigt i trivsam form och måste få ta tid. Att gå fram i små steg är viktigt för att i slutänden  få en pålitlig och glad apportör. Önskvärt vore att SK håller renodlade apporteringskurser för unga hundar med erfaren instruktör.


Tack till arrangörer och deltagare för en trevlig dag & Grattis till min vinnare!


Anna LindhUtställningdomarens berättelse:


Det var en strålande dag vid Springer Östgöta's Cup, sensommar och solen värmde över utställningsplatsen och man kunde inte ha bett om bättre väder, arrangemang eller stämning runt ringen!


19 stycken anmälda hundar var det som skulle göra upp om årets Östgöta Mästare, deltävlingar inom utställning, fält och vatten var dagens utmaningar. I utställningsringen där jag hade äran att vara inbjuden som domare fann jag min BIR vinnare i SE VCH Hi-Design's Special Edition, en svart tik med utmärkta rörelser och vackert huvud och uttryck i super kondition . Hon visade sig också vara utmärkt i både fält och vatten också där jag hade tur att få beskåda. Hennes valp Mountjoy Tainted Trudy vann BIS valp. Både mor och dotter utmärkta rörelser.


Bästa hane vanns av en välbalanserad ung kille som kommer ha framtiden för sig helt klart. Fire N' Ice Divine Madness.


Östgöta Mästare blev SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy ! Tusen tack för inbjudan att komma till er Cup samt till er som kom med era fina springer spaniels!


Linnéa Pettersson