En solig försommardag, söndagen den 5 juni 2016, arrangerades den årliga Open Show av Springer Östergötland Småland. Årets Open Show hölls i Norrköping på Himmelstalundsfältet tillsammans med ÖKKs Norrköping Dog Show. Eva Frisk från kennel Beeline gästade oss som årets domare för de 20 ekipage som deltog. I startfältet fanns hundar representerade i klasserna Valpar I, Valpar II, Junior, Unghund, Öppen, Champion, Veteran och och Jakt. Till domarens hjälp i ringen fanns Elin Olausson som ringsekreterare och Malin Karlsvärd som inropare.


 


Kl. 7.30 samlades styrelsen för att förbereda dagens utställning. Området var redan vid den tiden fullt av glada hundar, förväntansfulla hundägare och engagerade funktionärer. Domartältet iordningsställdes, prisbordet pyntades och insläppet förbereddes. Klockan 10.00 hälsade vår ordförande Annelie Karlsson välkomna och bedömningarna startade. Efter att alla fina och härliga hundar blivit bedömda åt vi en gemensam lunch som klubben bjöd på. Under lunchen drogs vinnarna till de traditionella katalog- och godislotterierna. Avslutningsvis blev det finaler samt barn med hund. Grattis till alla som fick fina omdömen, placeringar och vinster.


 


Stort tack till alla medverkande för en mycket trevlig och lyckad dag! Hoppas att vi ses nästa år igen.


Styrelsen

Foton från dagen hittar ni HÄR

Open Show 2016

BIS VALP- Windcraft How Mush Is Enough

Uppfödare: Maria Herbertsson, Hallsberg

Ägare: IngaLill Litteche, Vingåker


BIS-2 VALP Cloette’s Colour My Dreams

Uppfödare: Lotta Glanz, Sundsvall

Ägare: Monica Jansson, Öresundsbro

BIR JUNIOR

Lizziardhs Victory Bronze Mist

Uppfödare: Elisabeth Årdh, Älmhult

Ägare: Marica Teir, Gislaved

BIR UNGHUND

Fire´n Ice Reapeat The Rhythm

Uppfödare: Lotta Claeson, Åkers Styckebruk

Ägare: Lotta Gustavsson, Stallarholmen


BIM-Zkatans MayIKissour Face 

Uppfödare: Janette Bejegård, Eldsberga

Ägare: Bo Hüll, Vreta kloster

BIR JAKTKLASS

SE U(U)CH SE VCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA RLDM Mountjoy Painted Peggy

Uppfödare & Ägare: Monica Jansson, Öresundsbro

BIR ÖPPENKLASS

SE VCH Charlescroft Cloud Nine

Uppfödare: André & Linda Lindmark, Alvesta

Ägare: Susanna Tillman, Örebro


BIM-Pygmalia's Prinz Pomeranz

Uppfödare: Kristina Korhonen Johansson &  Ulla Bärg, STRÖMSBERGS BRUK

Ägare: Kerstin Johansson, Charles Niven & Emma Johansson Wiberg

BIR CHAMPIONKLASS

SE U(U)CH Barecho Either With Or Whitout You 

Uppfödare: Helen & David Björkman Årsunda

Ägare: Maria Herbertsson Hallsberg & Helene Björkman Årsunda


BIM-SE VCH SE U(U)CH Windcraft Fifteen Minute Of Fame

Uppfödare: Maria Herbertsson, Hallsberg

Ägare: Elin Olausson, Linköping

DOMARBERÄTTELSE FRÅN DAGEN


Tänk er en solig sommardag, en grön gräsmatta, ett imponerande prisbord, många trevliga människor och lägg sedan till många vackra engelska springer spaniels - kan man ha en bättre dag? Jag hade äran och glädjen att få uppleva det när jag fick döma hos Springer Klubben Östergötland/Småland. Efter att själv ha varit på en del utställningar kan jag säga att en del andra arrangörer borde göra en studieresa till denna avdelning och se vad man kan göra. Jättefina stora rosetter, som bara kostar en bråkdel av andras små ynkliga, förgyller och skapar vinnarkänsla, fina placeringsmärken och prispall gör också sitt till. Mycket trevlig initiativ också att klubben bjöd alla på lunch där vi satt i en stor ring tillsammans i ringen. All heder till hela klubben! Men nu över till hundarna...


Jag hade 4 alldeles förtjusande valpar till bedömning. Framtiden känns ljus med så fina individer, rastypiska i varje tum och jag hade lätt kunnat ta med några hem. Bäst av alla blev tiken Windcraft How Much Is Enough som kombinerade elegans med substans i kroppen. Unghund och öppen såg bara en hane i varje klass och det visade sig att det var de äldres dag. Bästa hane, BIM, BIS-2 och BIS Veteran blev Ch Trollängens Ohio och han verkar bara bli bättre i takt med åldern. Underbar springer med vackert maskulint huvud med mörka ögon, vacker topline, djup i kroppen och förenar också det ofta svåra med substans men ändå elegans. Bland tikarna fanns fler lovande unga, bland andra Lizzieardhs Victory Bronze Mist som blev BIS junior och 3:a bästa tik. Kanske hade hon slagit 2:a bästa tik och BIM Veteran Ch Jorstorparens Bonnie Tailor om hon hade kunnat släppa matte... Oavsett, en lovande junior, korrekt i alla detaljer och med utstrålning. 4:a i bästa tik och BIS Jaktklass Ch Mountjoy Painted Peggy tyckte jag också mycket om, en vacker svart/vit tik med rejäl stomme och substans. Men den allra vackraste tiken och vackrast av dem alla fann jag i Ch Barecho Either With Or Without You - av klassisk springertyp med otroligt vackert feminint huvud och underbart uttryck. Också helt igenom korrekt konstruerad i minsta detalj.


Jag har inte nämnt något om rörelser på de vinnande hundarna och det beror på att jag blev överraskad över att i princip alla i samtliga klasser rörde sig mycket bra från sidan med bra drive. Jag fann några som var aningen trånga bak och en hade kunnat vara mer korrekt i frambensrörelserna men på det hela taget var det en positiv upplevelse. Glädjande var också att samtliga utan undantag var av exellent typ och jag hittade dessutom några uttryck som var "to die for". Jag fann några med för ljusa ögon och även om de var unga och att ögonen därför ännu kan mörkna så är det något jag tycker vi generellt måste se upp med, det förstör så mycket av springerns vänliga uttryck.


Jag är mycket nöjd när jag ser foton på mina BIR och BIM, precis den typ av springer jag älskar och de var en "perfect match". Tack för att ni gav mig en sådan minnesvärd dag!


Mvh

Eva

TOTALA RESULTAT

BIS BIR BT-1 CH Barecho Either With Or Whitout You

BT-2 CH Jorstorparens Bonnie Taylor

BT-3 Lizziardhs Victory Bronze Mist

BT-4 CH Mountjoy Painted Peggy


BIS-2 BIM BH-1 CH Trollängens Ohio

BH-2 CH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame

BH-3 CH Lizziardhs Valentino

BH -4 SEVCH Pygmalias Bärgpatron

BIR VETERAN C.I.E NORD UCH Trollängens Ohio

  Uppfödare: Anette Erlandsson & Matti Palm, Åled

Ägare: Elisabeth Årdh, Älmhult


BIM-SE U(U)CH SE VV-14 VEUW-15 Jorstorparens Bonnie Tailor

  Uppfödare: Rosita Nilsson, Ljungsarp

  Ägare: Marica Teir, Gislaved