Fanny och Wilda visar hur uppgifterna i Rallylydnad kan se ut.

Linnea och

RLD N RLDF Obery's Dainty Girl

Hej!

Mitt namn är Linnea och jag tränar och tävlar aktivt med min springertik Lima.

Lima är en drygt två år gammal, tokig och otroligt samarbetsvillig tjej som älskar att träna lydnad, agility och framförallt rallylydnad. Vi började med Rallylydnad förra hösten och några tävlingar senare med både motgång och framgång är vi snart redo för Avancerad klass. Vi tog RLD F i Forserum (Småland) förra helgen.

Och helgen därpå blev vi klara i nybörjarklassen och kunde flytta upp dagen efter.

Vår största utmaning med Rallylydnaden har varit själva tävlandet och där har framförallt jag gjort en resa. Jag blir så otroligt nervös och har verkligen fått jobba på det eftersom jag genom min nervositet har påverkat Limas prestation. Nu är vi hyffsat på banan och bryter inte ihop innan start

Imorgon ska vi köra ytterligare en tävling i fortsättningsklass, i Norrköping, mest som träning, eftersom alla moment inför Avancerad klass inte riktigt sitter.  Likaså nästa helg blir en tävling som träning och adressen är Valdemarsvik. Vi siktar på en debut i Avancerad klass i juni

Hej. Jag heter Carol o bor i Linköping. Jag tävlar Rallylydnad med mina springer tjejer.


Det finns 4 olika klasser i rallyn. I dom 2 högsta klasserna har man hunden både på vänster o höger sida.


Fanny som är 8 år tävlar nu i den högsta klassen som heter mästarklass. Vi har ett godkänt resultat, man måste ha 3 godkända innan man får gå vidare till nästa klass.


Wilda som är 3 år tävlar i den tredje klassen som heter avancerad klass.  I nybörjarklass klass har man koppel på hunden, i dom andra klasserna har man hunden lös.


Det är en härlig känsla när man lyckas göra en fin runda med sin hund. Mycke glädje finns i rallyn när man jobbar ihop med sin hund.